Dominee De Heer

Ooit studeerde ik theologie (net als mijn beide ouders). Toen ik in 2012 gevraagd werd om een strip te maken voor het blad Predikant & Samenleving lag het onderwerp voor de hand: ik werd alsnog dominee!

In 2022 verscheen het eerste album van Dominee de Heer: “In den Beginne…”.

Het is hier te bestellen in softcover voor 9,95

En hier te bestellen in uitgebreide hardcover, met dossier met achtergrondinformatie en extra strips, voor 19,95

Hieronder enkele strips uit het album:

De allereerste aflevering

Terugkerend thema voor alle dominees: Decemberstress!

Pastorie en kerk van ‘Brokkenhoek’ zijn niet geheel toevallig het spiegelbeeld van kerk en pastorie van Okkenbroek, het kleine dorp in Overijssel waar ik tot mijn zesde woonde. De koster behoort tot mijn vroegste herinneringen.

Dopen

Trouwen

Begraven

Stervensbegeleiding

Klassieke domineesnachtmerrie

Pasen

Stijlen van pastoraat

In de studeerkamer van mijn moeder.
Op de foto boven mijn hoofd: mijn grootvader Henk Berkhof, professor in de theologie en auteur van ‘Christelijk geloof’.